Image

Openingstijden, route en contact


BEZOEKADRES:
Kunstgarage Franx, Vlamingstraat 1-3,  2712 BZ Zoetermeer

Openingstijden expositieruimte:
dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden feestdagen en overige bijzonderheden:

  • Dinsdag 19 maart t/m donderdag 21 maart zijn wij gesloten vanwege de opbouw van de nieuwe exposities
  • Vrijdag 29 maart Goede vrijdag – geopend
  • Zondag 31 maart 1e Paasdag – geopend
  • Maandag 1 April 2e Paasdag zijn de expositie van Pala Salih en onze Makerswinkel geopend. De Porselein expositie is gesloten
  • Zaterdag 27 april Koningsdag is alleen de expositie van Pala Salih geopend. De Porselein expositie en onze Makerswinkel zijn die dag gesloten
  • Donderdag 9 mei Hemelvaart – geopend
  • Zondag 19 mei 1e Pinksterdag – geopend
  • Maandag 20 mei 2e Pinksterdag is alleen de expositie van Pala Salih geopend. De Porselein expositie en onze Makerswinkel zijn die dag gesloten
  • Dinsdag 28 mei t/m donderdag 30 mei zijn wij gesloten vanwege de opbouw van de nieuwe exposities
  • Dinsdag 16 juli t/m donderdag 18 juli zijn wij gesloten vanwege de opbouw van de nieuwe exposities

BEREIKBAARHEID 
Met het openbaar vervoer:
Franx ligt in wijk 12, op 5 minuten loopafstand van Randstadrail halte Dorp of Stadhuis.

Met de auto:Op het Nicolaasplein kunt u met een blauwe parkeerschijf drie uur gratis parkeren.
Ook kunt u op het tijdelijke parkeerterrein aan de Leidsewallen parkeren. Ook hier is het parkeren drie uur gratis met een blauwe parkeerschijf.

Routebeschrijving bezoekers:Let op: vanaf de zijde Leidsewallen/ Delftsewallen is de Dorpsstraat na 11 uur ’s ochtends verboden in te rijden voor autoverkeer. De meeste navigatiesystemen zijn hierop NIET aangepast. Kom je voor 11 uur? Rijd dan tot vlak voor de poller en wacht tot deze helemaal naar beneden gezakt is, wacht tot het stoplicht groen kleurt.

Aanrij-routes naar de locatie:
Via Bijdorplaan
Neem op de Van Leeuwenhoeklaan de tweede rotonde driekwart (linksaf) naar de Bijdorplaan. Ga onder het tunneltje door (omhoog) rechts de Vlamingstraat/ Dorpsstraat in (u passeert Franx aan uw rechterzijde). Rij door tot het witte hoekpand en sla hier linksaf, het Nicolaasplein op, waar u kunt parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Via Oxfordstraat
Het is ook mogelijk om de locatie te bereiken via de Oxfordstraat. Rijd deze uit en vervolg je weg over de blauwe brug (rechts vóór de brug ziet u Franx). Negeer het bord ‘doodlopende weg’. Rij door tot het witte hoekpand en sla hier linksaf, het Nicolaasplein op, waar u kunt parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Routebeschrijving leveranciers:Kunstgarage Franx is voor grote trailers en hoge busjes lastig te bereiken. Onderstaand daarom enkele tips:

Via Dorpsstraat:
Vanaf de zijde Leidsewallen/ Delftsewallen is de Dorpsstraat alleen tot 11 uur ’s ochtends in te rijden. Rijd tot vlak voor de poller en wacht tot deze helemaal naar beneden gezakt is, wacht tot het stoplicht groen kleurt. Je komt nog een poller tegen en rijdt vervolgens rechtdoor. Net na de stenen brug zit Franx aan je linkerhand.Via

Via Bijdorplaan
Neem op de Van Leeuwenhoeklaan de tweede rotonde driekwart (linksaf) naar de Bijdorplaan. Je stuit hier aan het eind op een viaduct. Franx is, als je onder het viaduct doorgaat en vervolgens rechtsaf slaat, lopend te bereiken als je geen al te zware vracht hebt.

Via Oxfordstraat
Het is ook mogelijk om de locatie te bereiken via de Oxfordstraat. Rijd deze uit en vervolg je weg over de blauwe brug. Negeer het bord ‘doodlopende weg’. Rechts voor de volgende, stenen, brug zie je Franx aan je rechterhand. Als het niet te druk is en je trailer niet té groot, kun je eventueel na het lossen keren op het Nicolaasplein.

VOOR VRAGEN AAN HET PROJECTBUREAU:
mailen met info@kunstgaragefranx.nl

POSTADRES:
Franx, Secretariaat
Vlamingstraat 3, 2712BZ, Zoetermeer
e-mail:  info@kunstgaragefranx.nl

Image


Image

ANBI
Stichting Franx staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI – Algemeen Nut Beogende Instelling. Franx is bovendien aangewezen als een Culturele ANBI. Wanneer u een gift doet aan een Culturele ANBI mag u, wanneer u uw aftrekpost berekent, deze gift verhogen met 25%. Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250.

Statutaire naam:
Stichting Franx

RSIN of fiscaalnummer:
851638302

K.v.K. 55282393
BTW NL8516.38.302.B.01
IBAN NL64INGB0006082805

Contactgegevens:
Klik hier

Bestuur:
Ed Boutkan (operationeel directeur)
Natalie Vinke (artistiek directeur)

Raad van Toezicht (onbezoldigd):
Hanke v.d. Putte (voorzitter)
Stanley Hillebrandt (vice-voorzitter)
Herman Middendorp
Harry Verkaik
Krysia de Graaff

Toetsingscommissie:
De toetsing wordt verricht door een onafhankelijke commissie, bestaande uit 3 externe deskundigen op het gebied van beeldende - en toegepaste kunst: Simone van den Heuvel, Maarten Schepers en het derde lid zal later dit jaar toetreden.

Doelstelling:
Stichting Franx heeft tot doel om publiek te laten kennisnemen van de hedendaagse beeldende kunst in al haar verschijningsvormen, in de meest uitgebreide zin en met name van de kunstuitingen die in de omgeving niet voldoende aan bod komen.

Verslag uitgeoefende activiteiten:
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2021

Financiële verslaglegging:
Jaarrekening 2022
Jaarrekening 2021

Voor een lijst met alle bij de Belastingdienst geregistreerde ANBI instellingen zie: www.belastingdienst.nl