Image
Activiteitenkalender

Orange the World actieweek van de Soroptimistenclub Zoetermeer
25 november tot en met 3 december


Er is een speciale hoek gecreëerd in onze expositieruimte waar de Soroptimisten deze week zo vaak mogelijk aanwezig zullen zijn ten behoeve van bewustwording over geweld tegen vrouwen. Het landelijke symbool van Orange the World is een oranje handje, door deze handjes her en der te spuiten (met krijt) worden twee wandelroutes uitgezet langs het Stadshart en langs de Dobbe, beide routes eindigen bij Franx.


ROEM bierproeverij (VOL)
2 december

De komende tijd staan makers en hun ambachten centraal bij kunstgarage Franx. Geen passender manier om daarop te drinken dan met een bierproeverij van de Zoetermeerse brouwerij ROEM. Lokale brouwers Loek en Viresh nemen je mee in het maakproces van ambachtelijk bier en vertellen hoe kleine craft brouwers creativiteit inzetten om ambacht terug te brengen in het bierbrouwen.

De basis van bierbrouwen is altijd hetzelfde, maar binnen de stijlen van het witbier, blond, tripel, IPA en Russian Imperial stout worden tegenwoordig de gekste ingrediënten gebruikt om de drinker te verrassen met uitzonderlijke smaken. Deze bekende én uitdagende smaken worden tijdens de proeverij perfect aangevuld met speciaal op het bier afgestemde gerechtjes.

Kom en laat je verrassen door ROEM! De proeverij vindt plaats op vrijdag 2 december van 17-19 uur.
Helaas…. aanmelden kan niet meer – we zitten vol!


Rondleiding expositie Makersmomenten
Op zaterdag 3 december van 11-12 uur geeft kunsthistorica Asmara Kortenbroek een rondleiding langs een selectie van kunstwerken uit de nieuwe expositie Makersmomenten. Nieuwsgierig naar de kunstenaar achter het kunstwerk? Benieuwd naar anekdotes over het maakproces en naar interessante achtergrondverhalen? Je bent van harte welkom, de rondleiding is gratis, aanmelden graag van tevoren via aanmelden@kunstgaragefranx.nl.


CultuurKantine
15 december van 16-18 uur


Voor meer informatie, klik HIER


Nog een activiteit die gaat plaatsvinden tijdens de expositie Makersmomenten, datum volgt later:

– Een feestelijke finissage waarbij we met een kerstborrel kunnen toasten op ons succesvolle openingsjaar!


Image

Nieuwsberichten

Image