Image
Activiteiten bij Franx

Kijken naar kunst en schrijven over wat je ziet. Tijdens een schrijfcafé in kunstgarage Franx word je uitgedaagd om via verschillende werkvormen woorden te geven aan wat jij ziet en beleeft als je rondkijkt op de expositie. Soms kijk je samen naar hetzelfde werk. Daarna zoek je naar een werk dat jij mee naar huis zou willen nemen. Je voelt wat kunst bij jou oproept en daar schrijf je over. Niet in het wilde weg maar altijd aan de hand van concrete opdrachten. Wat je geschreven hebt lees je aan elkaar voor als je dat wilt. Het is geweldig om te ervaren hoe verschillend mensen kijken en hoe divers de reacties op een zelfde werk kunnen zijn. Discussie is bij schrijfworkshops niet aan de orde. Zonder oordeel naar elkaar en jezelf luisteren is het doel. Ongeveer zoals een kind naar de wereld kijkt.

06.10.2023 11:00 – 13:00 uur
Meedoen kost € 10,- en kan ter plekke worden afgerekend. Geef je op bij jannievanmaldegem@ziggo.nl of bel Jannie 06-37557355
schrijfavonturen.nl 

Gezellige popquiz met muzikale omlijsting door onder andere Kees Vermeulen.

20:00 – 23:00 uur
Meedoen is gratis. Doe mee met je team of kom alleen. Meld je aan via kiki@kikiatfranx.nl

Passend bij het oefenruimte-thema van David de Haan stelt Franx tijdens en te midden van de expositie een podium ter beschikking voor diverse artiesten om op te kunnen oefenen en spelen. Vandaag staan in the spotlights:

12:15 – 12: 30 uur Zanyar (komiek)
12:45 – 14:00 uur optreden Bring me the Elephant (Marte Rozenbrand)
14:00 – 15:15 uur Coral Springs (Jo)
15:15 – 15:30 uur Zanyar (komiek)
15:30 – 16.30 uur Theatergezelschap Scylla
17:00 uur Transistors

De toegang is gratis.

Zaterdag 14 oktober opent de expositie ‘Heimelijk Zichtbaar’ met werk van Bob Mollema en Luuk van Son. Je bent tussen 16:00 en 18:00 uur van harte welkom!

Zaterdag 21 oktober is Bob Mollema van 11:00 – 17:00 aanwezig bij Franx. Ga in gesprek en bekijk de vorderingen van het doek dat Bob die dag ter plekke maakt!

4 november 20:00 – 21:30 uur:
Modulaire synths performance door Soundjunkie met inleiding door exposanten Bob en Luuk. Kosten €10, aanmelden via: aanmelden@kunstgaragefranx.nl

Elke tweede en laatste zaterdag van de maand 20:00 – 23:00 uur
Elke maand zorgen we voor een leuk, hilarisch avondje uit. Doe mee met je team of kom alleen. Meld je aan via kiki@kikiatfranx.nl

Elke laatste donderdag van de maand 16:00 – 18:00 uur
Maandelijks organiseren Franx en Cultuur079 dé netwerkbijeenkomst voor cultuurdoeners en -denkers, praters en luisteraars. Voor de nieuwsgierigen, liefhebbers én twijfelaars. Iedereen die wat heeft met kunst en cultuur is welkom.
Voor meer informatie, klik HIER

Zelf een activiteit boeken?

Voor speciale gelegenheden die er om vragen gezamenlijk gevierd te worden, of zomaar, omdat er altijd wel wat te vieren valt, biedt Franx samen met kunstcafé Kiki at Franx de volgende creatieve workshops aan, allen verzorgd door kunstenaars.
Alle workshops zijn uitermate geschikt om te combineren met een high tea/ lunch of aangeklede borrel (prijzen op aanvraag). Het volgen van workshops buiten reguliere openingstijden is in overleg mogelijk, tegen een meerprijs. Aanvragen van onderstaande workshops gaat in overleg en kan via: aanmelden@kunstgaragefranx.nl of kiki@kikiatfranx.nl

Duur van de workshop: 2,5 uur
Prijs: €35,- per persoon
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10
Omschrijving: In deze workshop leer je van papierspecialist Myra zelf een Japans boekje te maken: de Yotsume. Van het vouwen van de pagina’s tot het inbinden; je leert het allemaal.

Duur van de workshop: 2 uur
Prijs: €20,- per persoon
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Omschrijving: Tover een vilten draagtas (totebag) met wol om tot draagbaar kunstwerk. We maken een tekening op een vilten tas met stukjes gekleurde wol. De techniek is eenvoudig; je prikt stukjes wol in de tas. Het resultaat is verrassend.

Duur van de workshop: 1 uur 15 minuten
Prijs: €23,- per persoon
Benodigdheden: mobiele telefoon
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10
Omschrijving: In deze workshop bekijk je de wereld alsof je er nog nooit geweest bent, met nieuwsgierigheid en aandacht. Door met het perspectief van respectievelijk een Reus / Mens / Muis te kijken verras je niet alleen de andere deelnemers maar ook jezelf!

Duur van de workshop: 2 uur
Prijs: €12,- per persoon
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12
Omschrijving: Kijken naar kunst en schrijven over wat je ziet. Tijdens een schrijfcafé in kunstgarage Franx word je uitgedaagd om op verschillende speelse manieren woorden te geven aan wat jij ziet en beleeft als je rondkijkt op de expositie. Je voelt wat de kunst bij jou oproept en daar schrijf je over. Niet in het wilde weg maar altijd aan de hand van concrete opdrachten. Wat je geschreven hebt lees je aan elkaar voor als je dat wilt. Het is geweldig om te ervaren hoe verschillend mensen kijken en hoe divers de reacties op een zelfde werk kunnen zijn. Zonder oordeel naar elkaar en jezelf luisteren is het doel. Ongeveer zoals een kind naar de wereld kijkt.

Duur van de workshop: 2 uur
Prijs: €23,- per persoon
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 7, maximaal 10
Omschrijving: In deze workshop door ambachtelijk wolwerker Sandra leer je hoe je een stabiele draad maakt van wol en het basisprincipe van spinnen met een spintol.

Duur van de workshop: 2 uur
Prijs: €80,- per persoon
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 4
Omschrijving: Wil je edelsmeden een keertje uitproberen of vind je het leuk om in één middag een sieraad te maken? Terwijl je zaagt, soldeert en versiert als een echte edelsmid leer je in korte tijd een ring, oorbellen of een hanger maken. Het is best even doorwerken om hem af te krijgen maar dan heb je wel een prachtig blijvende herinnering.

Duur van de workshop: 2 uur
Prijs: €30,- per persoon
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Omschrijving: Sylvia helpt je met technische vaardigheden en geeft feedback tijdens het schilderen. De workshop schilderen staat voor samen delen, samen spelen, samen creëren en samen leren!

Duur van de workshop: 45 minuten
Prijs: €17,- per persoon
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Omschrijving: Samen tekenen met Sylvia staat voor samen delen, samen spelen, samen creëren en samen leren! Maak met houtskool op papier een schets. De onderwerpen zullen we gezamenlijk uitkiezen. Het zal je verrassen hoe goed de resultaten in zo’n kort tijdsbestek zullen zijn!

Duur van de workshop: 1,5 tot 2 uur
Prijs: €33,- per persoon
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10
Omschrijving: Ben je op zoek naar inspiratie om je huis op te fleuren? Wil je graag een gezellige sfeer creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Katelijn van Studio Mippe geeft de workshop ‘maak je interieur moodboard’. Tijdens deze workshop leer je  hoe je een moodboard kan maken voor je interieur. Je zal zien dat het maken van een moodboard niet alleen heel leuk is, maar ook een mooie manier is om je eigen stijl te ontdekken. Je gaat aan de slag met verschillende materialen en kleuren. Aan het einde van de workshop heb je een eigen moodboard om mee naar huis te nemen.

Duur van de workshop: 60-75 minuten
Prijs: €17,- per persoon
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 25
Omschrijving: De VTS-kunstkijktechniek biedt jong en oud een fijne manier om met én van elkaar te leren over kunst. Je wordt gestimuleerd jezelf en elkaar te bevragen over wat je voor je ziet, waarbij iedereen gehoord wordt, je naar elkaar luistert en begrip leert hebben voor elkaars zienswijze. Hierdoor ga je niet alleen de kunst maar zelfs de wereld om je heen met een frisse blik zien. Bij VTS gaat het niet om voorkennis over kunst, maar juist over hoe iedereen het persoonlijk beleeft, waarbij er geen goed of fout bestaat. Dit levert verrassende en verbindende gesprekken op.

Duur van de workshop: 1,5 uur
Prijs: €30,- per persoon
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 10
Omschrijving: Altijd al eens graffiti willen maken? Doe mee aan onze workshop en leer in 1,5 uur de basis van een goede graffiti te maken. Natuurlijk neem je je eigen kunstwerk mee naar huis!

Duur van de workshop: 1,5 uur
Prijs: €17,- per persoon
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 25
Omschrijving: In deze speelse workshop kijken we met dichters Chaosie en Lichtgedicht hoe we poëzie kunnen benutten om creatief te zijn en buiten de lijntjes te mogen kleuren. We gaan aan de slag met collagetechnieken om je eigen poster te maken. Aan de hand van schrijfoefeningen schrijven we vervolgens een passende tekst bij jouw beeld. Het resultaat: een uniek aandenken, om thuis in te lijsten of om te schenken aan een ander.

Geen tijd of budget voor een uitgebreide workshop maar wel zin om samen iets kunstzinnigs te doen? Tegen een kleine vergoeding kan je een rondleiding krijgen langs de kunstwerken in onze exposities door kunsthistorica Asmara Kortenbroek.
Minimaal aantal deelnemers: 8, aanvragen via aanmelden@kunstgaragefranx.nl

Image

Nieuwsberichten

Image