Image
Tahere Zadeh in Wijkcentrum het Metrum

Teken- en schilderkunst, 29.11.2022 – 30.01.2023

Tahere Zadeh is geboren in Afghanistan en woont al meer dan tien jaar in Nederland. Zij is een talentvolle kunstenares die al sinds haar kindertijd bezig is met tekenen en schilderen. Als kind in Afghanistan schilderde ze thuis alle muren vol afbeeldingen.

Tahere schildert vooral met heel veel gevoel, en wil met haar schilderijen een boodschap vertellen. Ze gebruikt het liefst acrylverf. Ook maakt ze met verf, klei en stoffen driedimensionale werken wat wonderlijke resultaten oplevert.

Tahere kan zich ook volledig verliezen in het portrettekenen.  Ze tekent het liefst hyperrealistisch, waarbij ze gebruik maakt van grafiet en houtskool. Sinds kort geeft ze les in portrettekenen in het Piëzo-centrum tegenover het Metrum. Hier wordt dankbaar gebruik gemaakt van haar enorme tekentalent, en voor Tahere is het lesgeven een leuke manier om de Nederlandse taal te oefenen.

Voor meer informatie: Piëzo, César Franck Rode 64

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Franx (toen ‘Terra Art Projects’). Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Het Metrum bevindt zich tegenover het gebouw ‘de ComPositie’ aan de César Franckrode.

Foto’s: Hetty Arens

Image

Nieuwsberichten

Image