Image
Stopmotion film

In de eerste week van het nieuwe schooljaar heeft Franx zo’n 300 leerlingen (in etappes) van Mavo drie van het ONC Parkdreef ontvangen die bij ons les kregen in stopmotion film maken. Van kunstenaar en docent Tineke van Veen hebben ze eerst uitleg gekregen over wat kunst eigenlijk is; wat het verschil is tussen een galerie en een museum; wat kunstgarage Franx allemaal doet en waar het voor staat. Daarnaast heeft exposerend kunstenaar David de Haan uitgelegd wat hij met zijn foto’s heeft beoogd, wat een hele waardevolle toevoeging was.

De leerlingen hebben vervolgens in groepjes de foto’s bekeken en één foto van David als achtergrond voor hun stopmotionfilmpje uitgekozen.

Filmmaker Eline Helena Schellekens heeft ze daarna uitgelegd wat film, filmtaal, en stopmotion is. Ze toonde verschillende soorten stopmotion; hoe je een script schrijft, en hoe je een storyboard maakt.

Daarna hebben de leerlingen zelf met hun groepje een script geschreven en een storyboard gemaakt voor hun eigen filmpje. Als laatste hebben we ze, met een door ons getekend karakter, een korte stopmotion per groepje gemaakt, waardoor de leerlingen weten hoe de stopmotion app werkt en hoe je een karakter van papier maakt en kunt animeren. De leerlingen deden heel actief mee en hun gevoel voor fantasie was indrukwekkend. We verheugen ons zeer op het eindresultaat!

Foto’s: Herman Schepers

Image

Nieuwsberichten

Image