Image
Schrijfworkshop biedt verrassende inzichten

Schrijven over botanische kunst – dat stond centraal in de schrijfworkshop van donderdag 7 juli bij kunstgarage Franx. Deelnemers aan de schrijfworkshop lieten zich onder leiding van Jannie van Maldegem inspireren door de botanische kunstwerken in de expositie Geworteld.

De expositie Geworteld vormde het decor van de workshop met plantenwortelkunst van Egied Simons, botanische tekeningen van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland, politiek beladen bloemen van Gluklya en planten van textiel van Miranda van Dijk. Jannie van Maldegem nam de groep mee om anders te kijken naar deze kunst. Geïnspireerd door haar uitleg liepen de deelnemers door de expositieruimte en mochten een kunstwerk bestuderen om daar een mooie tekst over te schrijven. 

De reacties van de workshop waren dan ook positief:
“De schrijfworkshop was vol verrassingen in een nieuwe omgeving.”
“Ik vond het heel inspirerend door de aanwezige kunst. Ook het feit dat we rondliepen door de ruimte maakte het heel energiek.”
“Het was een moment van oprechte aandacht voor de kunst én elkaar.”
“Wat ik wel graag wil is eens per maand bij Franx komen schrijven! Het is mij zeer goed bevallen.”

De schrijfworkshop is één van de diverse activiteiten die gegeven werden tijdens de expositieperiode van Geworteld. Zo konden bezoekers ook meedoen aan daten met planten, een workshop botanisch tekenen en een rondleiding volgen op de Dag van de Architectuur. Op 16 en 17 juli zijn er demonstraties in botanisch tekenen door kunstenaars Ingrid Elias, Margriet Honingh en Els Hazenberg (gratis toegang). De expositie Geworteld is nog tot en met 24 juli te zien bij Kunstgarage Franx.

Foto’s: Richard Jetten

Image

Nieuwsberichten

Image