Image
Publiek in vervoering bij uitverkochte Canto Ostinato

Stilte en muziek komen samen in de expositie Le plus grand silence. Te midden van de foto’s van David de Haan staat een podium, die tijdens de expositieperiode wordt gebruikt voor verschillende optredens. Afgelopen zondag heeft toppianist Ivo Janssen de ruimte gevuld met de bekende melodieën van Canto Ostinato.

Deze Canto Ostinato is niet een standaard voorstelling, want bezoekers mogen zelf hun plek zoeken in de expositieruimte. De meesten zetten een stoel neer rondom het podium, een enkeling heeft zelf een matje meegenomen om te kunnen liggen.

Aangekondigd door exposant Fieke Hordijk betreedt pianist Ivo Janssen het podium om vervolgens een uur lang de Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt te spelen. Vingervlug speelt hij de diverse melodieën en herhalende motieven, terwijl het publiek aandachtig luistert. De een sluit zijn ogen, de ander ligt in trance of wiegt zachtjes met de muziek mee. In zijn pianospel neemt Ivo het publiek mee en laat de muziek binnen komen. Hij kon dan ook op een staande ovatie rekenen.

Tijdens Le plus grand silence staan er nog meer optredens op het programma, zoals ‘in the spotlight’ met diverse lokale artiesten en de unieke 24-uurs pianomarathon Vexations.

Foto’s: Nelly Smits

Image

Nieuwsberichten

Image