Image
Pala Salih
Deelnemer autonome kunst

Pala Salih is geboren in Koerdistan en woont sinds 1993 in Nederland. Hij studeerde aan de Kunstacademie (Irak) en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en heeft nu een atelier in Zoetermeer. Hij beheerst vele technieken als schilderen, tekenen, aquarelleren, zeefdrukken en schilderen op keramisch ondergrond. Hij werkt voornamelijk op doek en met papier.

In zijn beginjaren werkte de kunstenaar met veel kleur en contrast, maar tegenwoordig voeren grijs- en blauwtinten de boventoon. Pala gebruikt voornamelijk acrylverf en potlood in zijn schilderkunst. Ondanks dat het potlood bijna verdwijnt naar de achtergrond blijft het toch sterk aanwezig in zijn werk. Wie Pala’s kunst goed bekijkt, ziet dat licht en transparantie belangrijke aspecten vormen.

Pala verbleef een aantal jaren te midden van de natuur en die ervaring is te zien in zijn schilderijen. “Ik heb me zelfstandig kunnen ontwikkelen als kunstenaar in die omgeving. Vaak wordt gezegd dat mijn werk te maken heeft met het landschap. Dat klopt, maar het gaat ook om de ontwikkeling. Wat ik zie, wat ik meeneem en wat ik hoor. Die elementen brengen mijn kunst verder.”

https://pala-art.nl/

Image

Nieuwsberichten

Image