Image
In de natuur geen zebrapad – Pala Salih

23.03.2024 t/m 26.05.2024
De feestelijke opening was zaterdag 23 maart 16:00 uur

Pala Salih is geboren in Koerdistan en woont sinds 1993 in Nederland. Hij studeerde aan de Kunstacademie (Irak) en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en heeft nu een atelier in Zoetermeer. Hij verbleef een aantal jaren te midden van de natuur en die ervaring is te zien in zijn schilderijen. “Ik heb me zelfstandig kunnen ontwikkelen als kunstenaar in die omgeving. Vaak wordt gezegd dat mijn werk te maken heeft met het landschap. Dat klopt, maar het gaat ook om de ontwikkeling. Wat ik zie, wat ik meeneem en wat ik hoor. Die elementen brengen mijn kunst verder.”

In zijn beginjaren werkte de kunstenaar met veel kleur en contrast, maar tegenwoordig voeren grijs- en blauwtinten de boventoon. Pala gebruikt voornamelijk acrylverf en potlood in zijn schilderkunst. Ondanks dat het potlood bijna verdwijnt naar de achtergrond blijft het toch sterk aanwezig in zijn werk.

Wie Pala’s kunst goed bekijkt, ziet dat licht en transparantie belangrijke aspecten vormen. Pala schildert talloze lagen en creëert een diepte waarin je weg kan dromen. “In mijn kunst wil ik dingen meer kunnen begrijpen en beheersen. Die harmonie geeft het ruimte.”

Pala is bij de expositie aanwezig op de volgende zondagen van 14:00-17:00 uur:
31 maart, 14 april, 21 april

Kijk voor het complete programma op onze activiteitenkalender.

Foto’s: Monique Kievits

Image

Nieuwsberichten

Image