Image
Kunstmenu

Honderden leerlingen maken botanische kunst tijdens kunstmenu bij kunstgarage-Franx

500 Zoetermeerse basisschoolleerlingen uit groep 4 hebben in juni deelgenomen aan het Kunstmenu. In dit lesprogramma van kunstgarage Franx leren zij hoe leuk het is om kunst te maken. Onder leiding van Egied Simons hebben zij de expositie Geworteld bekeken en gingen ze zelf aan de slag. De leerlingen schepten zelf hun materiaal uit de sloot en maakten daar een mooi botanisch kunstwerkje van.

Egied liet de leerlingen zijn nieuwe expositie zien en vertelde hoe hij wortels tot kunst verwerkt. De leerlingen keken hun ogen uit bij de wortels en levende beestjes in de plantenbakken en glazen werken met fruit. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag en mochten ze met een schepnet in de sloot vissen. De kikkerdril en de microscopische beestjes die ze vonden verzamelden ze in een bakken. Trots lieten ze aan elkaar zien wat ze hadden gevonden. Eenmaal binnen mochten zij hun vondsten met een pipetje ieder in een speciale dia stoppen. Vervolgens werden de dia’s op een scherm uitvergroot en was het leven in het kunstwerk goed te bewonderen.

Tijdens de lessen van het Kunstmenu ervaren de kinderen op een speelse wijze hoe leuk, veelzijdig en laagdrempelig het is om kunst te maken. In mei werd de eerste reeks van het Kunstmenu gehouden, onder de naam Oogappeltjes, waarbij de expositie van Marus van der Made centraal stond. Ook daar leerden kinderen om naar kunst te kijken en mochten ze zelf creatief aan de slag.

Image

Nieuwsberichten

Image