Image
Kunst van kids

Hoe kun je naar kunst kijken en wat voor ‘zeewezen’ kun je maken als je je fantasie de vrije loop laat? Sinds 15 januari verwelkomt kunstgarage Franx de groepen 4 uit Zoetermeer voor het Kunstmenu. In deze les leren de basisschoolleerlingen om hun mening te vormen over de expositie Waterfront Tsunami en mogen ze een kunstwerk maken. Tot en met maart komen zo’n 1400 leerlingen over de vloer.

De basisschoolleerlingen worden door docent Annemieke Fierinck rondgeleid door de expositie. Na een gesprek over wat kunst kan zijn en wat het met je doet mogen de leerlingen zitten in de installatie van Anne Fie Salverda. In stilte luisteren ze naar de watergeluiden en kijken ze naar het bewegende licht. Dan vertellen ze over wat ze zien. Vervolgens neemt Annemiek hen mee naar de werken van Gino van Weenen, Erica Baltimore en Piet Rogie, die eveneens enthousiast besproken worden.

Natuurlijk is het niet alleen leuk met fantasie te kijken naar kunst, maar ook om kunst te maken. Met klei, stof en verschillende soorten papier mogen de leerlingen hun eigen zeewezen creëren. De een pakt gelijk een schaar, de ander moet even nadenken voordat er geknutseld wordt. Het resultaat zijn creatieve, unieke zeemonsters, die de leerlingen mee naar huis nemen.

Het Kunstmenu is ontwikkeld voor Zoetermeerse basisscholen vanuit Cultuur en Techniek op School. Leerlingen krijgen elk schooljaar een culturele belevenis op school of op locatie.

Foto’s: Marit Nikerk

Image

Nieuwsberichten

Image