Image
Kunst- en Cultuurprijzen!

Wat een feest afgelopen donderdag 23 februari. Kunstgarage Franx is maar liefst twee keer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Kunst- en Cultuurprijzen.

Het Visdiefje, dé Kunst en Cultuurprijs voor Zoetermeer, ging naar Marus van der Made voor onder andere zijn overzichtstentoonstelling in kunstgarage Franx. Maar dat was niet de enige prijs waar Franx bij betrokken was want kunstgarage Franx won zelf ook de Stimuleringsprijs. Kortom dubbel feest in de kunstgarage!

De prijzen zijn gemaakt door de Zoetermeerse kunstenaar Fieke Hordijk.

Volgens de jury heeft Van der Made zich onderscheiden met zijn overzichtstentoonstelling in Franx kunstgarage en het curatorschap van de openingstentoonstelling van Franx. In het juryrapport wordt Marus van der Made genoemd als een internationaal vermaard en erkend beeldend kunstenaar, die nooit zijn Zoetermeerse afkomst verloochend heeft. Zowel in de toegepaste kunst als in zijn vrije werk gaat Van der Made een unieke dialoog aan met de omgeving en brengt zo de toeschouwer tot nieuwe inzichten. Van de brug over de Leidsewallen tot de huisstijl van het Stadstheater; de kunst van Marus van der Made is altijd vernieuwend, speels en actief en daarmee een aanwinst voor de stad.

De Stimuleringsprijs ging naar kunstgarage Franx. De jury is onder de indruk van alle activiteiten en tentoonstellingen die Franx in korte tijd heeft weten te realiseren op de bijzondere nieuwe locatie aan de Vlamingstraat. Franx is volgens de jury daarmee op de goede weg en verdient een steuntje in de rug in de vorm van de Stimuleringsprijs.

Image

Nieuwsberichten

Image