Image
Honderden scholieren op Cultuursafari bij Franx

Het was een druk begin van het UITfestival – op 9 september ontvingen wij ruim 400 scholieren tijdens de Cultuursafari. Tijdens een fietstocht langs diverse culturele hotspots in Zoetermeer kregen de middelbare scholieren de kans om cultuur in Zoetermeer te ontdekken. Bij kunstgarage Franx kregen zij een mini-workshop fotografie.

Fotografen en exposanten Remco Koers en Henri Blommers namen de groepen mee naar de expositie ‘Strijdvaardig – activisme gefotografeerd’. Aan de hand van hun eigen werk legden zij uit waar je op kunt letten bij het maken van een foto. “Als je licht van één kant valt, wordt het een veel spannendere foto dan wanneer je overal licht hebt,” legt Henri uit. Na deze tips mogen de scholieren zelf foto’s van elkaar maken. “Je mag de hele ruimte gebruiken,” zegt Remco.

De werken worden bekeken door de scholieren en de mobieltjes worden tevoorschijn gehaald om foto’s te maken. Remco en Henri lopen rond om nog meer tips te geven. Wanneer de docent vraagt wie van alle scholieren enthousiast is over deze expositie gaan er toch aardig wat handen omhoog. Tot slot krijgt iedereen een stempel op hun routekaart en mag de groep weer verder naar het volgende punt fietsen.

De cultuursafari is onderdeel van het UITfestival Zoetermeer.

Image

Nieuwsberichten

Image