Image
Heimelijk zichtbaar | Bob Mollema en Luuk van Son

Bob Mollema (1990) is door de Volkskrant uitgeroepen tot opkomend talent van 2023. Hij werkt als illustrator, kunstenaar en muzikant. In zijn kunst houdt hij zich bezig met de menselijke relatie tot de natuur. “Ik ben verbijsterd over hoe verstoord die is en hoe angstig we zijn voor de wildernis.”

In zijn ogen is de mens ver van de natuur af geraakt door het monotheïsme, waarin één almachtige god buiten de natuur staat. Bob verdiept zich daarom in oude mythologieën en hun beeldtalen. Hij onderzoekt hoe hij de functie van de oude goden kan reanimeren zodat we ons weer kunnen vereenzelvigen met de natuur.

In zijn kleurrijke en visueel explosieve kunst werkt Bob Mollema graag met potlood, olieverf, oliepastel, krijt en verschillende druktechnieken. Hierbij durft hij conventies los te laten, onhandig te werken en fouten te accepteren om zo in contact te staan met zijn eigen innerlijke wildernis. “Ik hoop dat de bezoekers na het zien van mijn werk iets van hun eigen innerlijke wildernis voelen en zin hebben om de kantjes overal van af te lopen.”
Kijk voor meer informatie op: bobmollema.nl

Luuk van Son (1992) rondde in 2016 zijn opleiding als ruimtelijk ontwerper af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt Luuk als creatief maker en autonoom kunstenaar. In zijn werk laat hij diverse technieken en materialen samenkomen. Hierbij werkt hij met fotografie, zeefdruk, installaties, schilderkunst, collages en mixed media.
Rauw, confronterend en zonder opsmuk – zo kan de kunst van Luuk omschreven worden. De maker heeft oog voor de schoonheid van imperfectie. Vergankelijkheid, leegte en verlies spelen dan ook een centrale rol in de thematiek.

Met de expositie Heimelijk Zichtbaar hoopt Luuk dat de bezoeker ontvankelijker om zich heen gaat kijken en de dingen waardeert zoals ze zijn. “Met mijn kunst wil ik graag laten zien dat een imperfectie niet gladgestreken hoeft te worden, een leegte niet hoeft te worden gevuld. Ik herken mij niet in het gevoel dat alles maar mooi en fantastisch moet zijn. Ik ben meer geboeid door het eerlijke verhaal van de wereld om ons heen.”
Kijk voor meer informatie op: atelieronkruid.nl

Heimelijk zichtbaar is te zien van vrijdag 13 oktober t/m zondag 12 november 2023.
Zaterdag 14 oktober is de feestelijke opening van 16:00 – 18:00 uur.

Zaterdag 21 oktober is Bob Mollema van 11:00 – 17:00 aanwezig bij Franx. Ga in gesprek en bekijk de vorderingen van het doek dat Bob die dag ter plekke maakt!

Foto’s: Catherine Terpstra

Image

Nieuwsberichten

Image