Image
Gezellige kunstontmoetingen tijden Week tegen Eenzaamheid

Genieten van kunst en andere mensen ontmoeten – dat stond centraal tijdens Week tegen Eenzaamheid bij kunstgarage Franx. Elke dag waren mensen welkom om een kop koffie te doen, de exposities te bewonderen en mee te doen aan een kunstzinnige activiteit.

Bij Franx werken maar liefst 60 vrijwilligers om van Franx een mooie plek te maken. Vrijwilliger Aase Slot gaf twee rondleidingen waarin ze uitlegde wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij Franx. Het bleek een inspirerende rondleiding, want enkele deelnemers gaven aan interesse te hebben om ook vrijwilliger te worden.

Wie de huidige expositie ‘Strijdvaardig – activisme gefotografeerd’ met andere ogen wilde bekijken kon de rondleiding van kunstgeschiedenisspecialist Asmara Kortenbroek volgen. Het publiek kwam meer te weten over fotografie en hoorde leuke weetjes over de expositie.

De creatievelingen konden met olieverf, klei, knopen en een typemachine aan de slag in Franx’ open atelier. In deze ruimte konden de deelnemers zelf een mooi kunstwerk maken, waarbij Majke Lütki, Aase Slot en Marlin Jongeneel van Franx leuke tips gaven. Het was een gezellige middag met een mooi aantal nieuwe werken als resultaat.

Daarnaast keerde designer Ilse Philips met haar protestdoek terug. Eerder wist ze menig Franx bezoeker te strikken om een bijdrage te weven. Tijdens Week tegen Eenzaamheid is het protestweefdoek uitgebreid met nieuwe teksten en koorden, die de kijk van de bezoeker op activisme weergeeft.

De Week tegen Eenzaamheid werd afgesloten met een schrijfworkshop onder leiding van Jannie van Maldegem van Schrijfavonturen. De expositie werd bewonderd, er werd gewoven aan het protestweefdoek en aan de hand van Jannie’s opdrachten werden er mooie teksten geschreven.

Foto’s: Catherine Terpstra, Ilse Philips, Marit Nikerk

Image

Nieuwsberichten

Image