Image

FRANX ZOEKT

Als host ontvang je bezoekers. Daarnaast verkoop je kunstwerken uit de expositie, artikelen uit de winkel en houd je de expositie- en winkelruimten netjes en representatief. Jouw rol is ook om (actief) een oogje in het zeil te houden op de expositievloer, vragen te beantwoorden en om bezoekers te wijzen op de bijzonderheden. Een leuke en diverse (vrijwillige) functie!

Heb je interesse? Mail dan je gegevens naar info@kunstgaragefranx.nl voor het maken van een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

Ben jij een liefhebber van kunst en muziek? En wil je graag een actieve rol tijdens een bijzondere gebeurtenis? Franx is op zoek naar vrijwilligers om ons team tijdelijk te versterken!

Op 30 september wordt vanaf 14.00 uur de compositie ‘Vexations’ van Eric Satie 24 uur lang door professionele en amateurpianisten gespeeld in de kunstgarage. Dit is geen gewoon muzikaal stuk, maar een heuse marathon! Voor deze marathonuitvoering zijn wij op zoek naar ondersteuning en muziektellers. Dus ben jij een liefhebber van kunst en muziek? Of heb jij een buurman- vrouw, neef, nicht, vriend of vriendin die hier enthousiast van wordt?

Ondersteunend vrijwilliger
Als ondersteunend vrijwilliger heb je overzicht op de ruimte. Tijdens het muziekstuk verwijs je de pianisten en bezoekers naar de juiste plek. Je houdt toezicht op de gang van zaken in de hal, de galerij en de winkel óf je hebt een plek bij de entree waarbij je bezoekers en deelnemers welkom heet. Tijdens een shift van drie uur wissel je regelmatig van rol met de andere teamleden.

Team ‘muziektellers’
Voor onze marathonuitvoering zijn we ook op zoek naar vrijwillige muziektellers. Dus ben je een echte teller met goede concentratie? Of heb je een buurman- vrouw, neef, nicht, vriend of vriendin met sterke telkwaliteiten? Je bent een kei in het bijhouden van het aantal keer dat een muziekstuk gespeeld is. Elke 100 seconden moet er ‘geteld’ worden. Je drukt dan op een knop die de telling op het scherm laat zien. Zo kunnen alle aanwezigen de ontwikkelingen goed volgen. 
Met jouw scherpe gehoor weet je precies wanneer je op de knop moet drukken. Na elke 30 minuten wissel je met ‘collega muziekteller’. Want je doet dit natuurlijk niet alleen. Samen houd je het contact en het overzicht, ook met de pianist. De muzikant geeft een signaal wanneer het muziekfragment overgaat in het volgende.
Jij helpt ons een periode van 2 uur te overbruggen. En indien nodig sta je binnen 12 uur nog een keer paraat voor een volgende 2 uur.

Vooraf en na afloop
Tijdens een informatiemiddag leer je het volledige Vexations-team kennen, krijg je uitleg in de taken die worden uitgevoerd en worden de verschillende rollen uitgelegd. Na de afsluiting van de muzikale marathon is er gelegenheid om samen met deelnemers en vrijwilligers te genieten van een hapje en een drankje. Wil je meer informatie over ‘Vexations’? Ontdek meer in het Parool: https://tinyurl.com/57kmhubn

Doe je mee?
Heb je interesse? Wij zien graag je reactie tegemoet. Stuur een e-mail naar aanmelden@kunstgaragefranx.nl

Image


Image

ANBI
Stichting Franx staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI – Algemeen Nut Beogende Instelling. Stroom Den Haag is bovendien aangewezen als een Culturele ANBI. Wanneer u een gift doet aan een Culturele ANBI mag u, wanneer u uw aftrekpost berekent, deze gift verhogen met 25%. Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250.

Statutaire naam:
Stichting Franx

RSIN of fiscaalnummer:
851638302

K.v.K. 55282393
BTW NL8516.38.302.B.01
IBAN NL64INGB0006082805

Contactgegevens:
Klik hier

Bestuur:
Ed Boutkan (operationeel directeur)
Natalie Vinke (artistiek directeur)

Raad van Toezicht (onbezoldigd):
Hanke v.d. Putte (voorzitter)
Stanley Hillebrandt (vice-voorzitter)
Herman Middendorp
Harry Verkaik
Krysia de Graaff

Toetsingscommissie:
Marcia Boeijinga
Simone van den Heuvel
Maarten Schepers

Doelstelling:
Stichting Franx heeft tot doel om publiek te laten kennisnemen van de hedendaagse beeldende kunst in al haar verschijningsvormen, in de meest uitgebreide zin en met name van de kunstuitingen die in de omgeving niet voldoende aan bod komen.

Verslag uitgeoefende activiteiten:
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2021

Financiële verslaglegging:
Jaarrekening 2022
Jaarrekening 2021

Voor een lijst met alle bij de Belastingdienst geregistreerde ANBI instellingen zie: www.belastingdienst.nl