Image
Annelize van der Helm in wijkcentrum het Metrum

30.07.2022 – 30.09.2022 – Fotografie

Annelize vindt het heerlijk om eropuit te trekken met haar fototoestel. Bijna alle vormen van fotografie zijn leuk, maar straatfotografie, architectuur en seriematig werk hebben haar voorkeur. Verbinding maken met mensen en dit terug laten komen in de foto’s is de grote uitdaging. Vrij makkelijk stapt ze op mensen af of loopt spontaan een winkel binnen om te vragen of ze een foto mag maken. Bijna altijd reageren mensen daar positief op. Er ontstaan daar door ook leuke gesprekken. Annelize kan heel lang op 1 plek aanwezig zijn om het beeld wat ze in haar hoofd heeft ook te willen maken. Bijvoorbeeld één van de foto’s die op deze expositie hangt, van een vrouw in de tram met een mondkapje op. Geïnspireerd door foto’s van Michael Wolf is ze er op een regenachtige dag eropuit getrokken om een soortgelijke foto te maken. Deze foto heeft in 2020 als eyecatcher gehangen in museum Hilversum.

Sinds 5 jaar werkt ze ook als vrijwilliger voor Kunstgarage Franx. Ze fotografeert evenementen van openingen van exposities. Mensen die haar kennen kijken er niet meer van op als ze op een stoel gaat staan of op de grond ligt om een foto te maken. Het is leuk als een foto net iets anders is dan standaard. Ook met het bewerken van de foto’s kan ze uren bezig zijn en maakt er soms een eigen kunstwerk van. Haar voorkeur heeft zwart-wit. Sommige foto’s lenen zich daar niet voor, dan houdt ze het op kleur.

Lopende exposities:
Het Metrum, Restaurant Roest/ golfbaan Bentwoud
Foto’s met het thema Abstract bij Huis Kinesis, Delft
Foto’s  verzorgingshuis De Oudlandse Hof in Berkel Rodenrijs

Informatie: Insta of FB van Annelize, website https://annelizevanderhelm.nl

Wat is het Metrum?
Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Franx (voorheen ‘Terra Art Projects’). Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners en andere geïnteresseerden een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Het Metrum bevindt zich tegenover het gebouw ‘de ComPositie’ aan de César Franckrode.

Foto’s: Hetty Arens

Image

Nieuwsberichten

Image