Image
Anna J van Stuijvenberg
Deelnemer autonome kunst

Tijdens haar opleiding aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1993) maakte Anna J van Stuijvenberg al site-specific installaties in het gebouw van de academie en in de stad Rotterdam.
Met zand, doek en video tot glas- & gipsgieten, van keramiek tot zeefdrukken, geknipte naaldvilt-installaties tot frottage, tekeningen met grafiet op papier tot viltstift tekeningen op kalkpapier.
Door de tijd heen is de tekening geëvolueerd van informatiebron naar wezenlijk onderdeel van de installatie. Eerst nog als een druktechniek, later als een uitgesneden “getekende lijn”.
Anna werkt op een manier waarin zij het ‘toeval’ toelaat zelfs oproept, niet alleen in het ‘vinden’ van de inspiratieplek maar ook tijdens het maakproces. De intuïtief gevonden plek in de natuur en de plek voor haar site-specific installaties zijn respectievelijk bronplek en kader. Zij verbeeldt deze ontmoetingen en groeiprocessen in haar werk.

Zij onderzoekt momenteel op 1 hectare grond (voormalig maisland) in het Land van Maas en Waal, het omzetten naar een oorspronkelijk inheemse kruidenweide. Om deze weide levensvatbaar te houden moet het 2 of 3 keer per jaar worden gemaaid (Sinus-methode, meanderend maaien) waardoor je veel biodiversiteit creëert. Tegelijkertijd is het maaisel basis voor het papier dat zij wil maken voor haar toekomstige installaties.

www.annajvanstuijvenberg.nl

Image

Nieuwsberichten

Image