Image
Anders naar kunst kijken

Bij Franx dagen we graag de kijker uit om op een andere manier naar kunst te kijken. De nieuwe expositie Makersmomenten brengt op een originele wijze kunst van verschillende makers samen. Vrijdag 11 november kwamen een hoop nieuwe interpretaties naar boven tijdens het schrijfcafé en de workshop kunst kijken.

Jannie van Maldegem neemt mensen regelmatig mee op schrijfavontuur tijdens haar schrijfcafé bij kunstgarage Franx. Deze keer stond de expositie Makersmomenten centraal. Aan de hand van verschillende opdrachten mochten de deelnemers hun creativiteit loslaten. Zo schreven ze over wat ze zelf maken – in de breedste zin van het woord – en over Franx en de expositie. In tweetallen mochten ze een stijlkamer kiezen en schrijven over hoe het zou zijn om daar te wonen. Tot slot schreven ze over stoelen uit hun eigen verleden en de teksten leverden een hoop herkenning op.

In de middag mochten de hosts van Franx de workshop Kunst kijken volgen. Onder leiding van Vérolique Jacobse bekeken ze de nieuwe expositie vanuit hun eigen perspectief. Bij de workshop gaat niet er om hoe een maker iets heeft bedoeld, maar juist om wat de kijkers zelf interpreteren. Bij het eerste kunstwerk van Marja Milo ging de groep dieper in op het perspectief, de penseelstreken en compositie. Vervolgens nam Verolique de groep mee naar de lilakleurige stijlkamer om te onderzoeken wat voor associaties de kunstwerken bij elkaar tot stand brengen. Tot slot keek men naar een werk van fotograaf Jacqueline Klos en ging de groep in op wat ze allemaal zagen in de fragmenten.

Schrijfcafé

Kunst kijken

Image

Nieuwsberichten

Image